Kokeile coachia – ja vaikutu!

Ammatticoachien yhdistys ICF Finland toteuttaa yhdessä Suomen coaching-yhdistyksen kanssa kevään 2015 aikana Coaching vaikuttaa –kampanjan. Kampanjan tavoitteena on edistää coachingin tunnettuutta tehokkaana kehittämisen keinona. Osana kampanjaa järjestetään erilaisia ’Kokeile coachia’ –tempauksia, ja ensimmäiset tempaukset ovat jo lähteneet liikkeelle.

Miksi coachingia kannattaisi kokeilla? No siksi, että niillä, jotka eivät ole henkilökohtaisesti olleet coachattavina voi olla hyvin puutteellinen, ja jopa väärä kuva siitä, mitä coaching käytännössä on, ja mitä hyötyä siitä voisi olla. Silminnähden vaikuttuneita olivat esimerkiksi WoMan ry:n jäsenet, joita ICF:n ammatticoachit coachasivat yhteisessä jäsenillassa pari päivää sitten.

Mitä hyötyä coachingista voisi sitten olla minulle? Se riippuu tietenkin sinusta ja sinun tarpeistasi. Joukko coachingia saaneita yritysjohtajia nosti yhdeksi keskeisimmäksi hyödyksi uusien näkökulmien saamisen*. Coachingin hyödyistä löytyy myös kansainvälisiä tutkimuksia **, joissa raportoidaan mm. päätöksenteon paranemisesta, tehokkuuden ja tuottavuuden lisääntymisestä sekä työtyytyväisyyden parantumisesta. Coachingin hyödyt voivat olla hyvin konkreettisia. Yksi WoMan ry:n coachingia saaneista jäsenistä kuvasi saamaansa hyötyä näin: ”Nyt tiedän, miten menen eteenpäin.”.

Mistä saisin lisätietoa coachingista? Liity mukaan Coaching vaikuttaa –Facebook-ryhmään; sieltä tulee tuutin täydeltä asiaa coachingista. Listan ammatticoacheista löydät ICF Finlandin nettisivuilta http://www.icffinland.fi/icf-coachit/coach-haku/.

Coaching-täyteistä talven jatkoa!

*TNS Gallupin kyselyssä haastateltiin 150 yritysjohtajaa lokakuussa 2014. Vastaajat edustivat teollisuutta, asiantuntijayrityksiä ja palveluita enimmäkseen keskisuurissa yrityksissä. Kyselyn teettivät Suomen Coaching-yhdistys ry ja International Coach Federation Finland.
** Kansainvälisiä tutkimuksia coachingista löydät International Coach Federationin sivuilta coachfederation.org.