Kenelle coaching sopii?

Kenelle coaching sopii? Kysytään niiltä, jotka ovat itse kokeilleet aivan hiljattain coachingia*, kenelle he voisivat suositella coachingia:

” Ihan jokaiselle, joka haluaa saada aikaan positiivisen muutoksen tai positiivisia muutoksia jollakin elämänsä osa-alueella. Jos vielä on valmis tarkastelemaan omia käsityksiään ja toimintaansa jopa vähän raadollisenkin rehellisesti, silloin coachingista saa eniten irti.”

”Johtotehtävissä ja itsenäistä asiantuntijatyötä tekeville ja kaikille itsensä johtamisesta kiinnostuneille.”

” Kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään itseään.”

” Uusien asioiden kanssa painiskelevalle, esim. uudelle esimiehelle tai muutosjohtajalle. ”

” Voin suositella coachia kenelle tahansa. Yritysjohtajille se sopii erityisen mainiosti!”

”Coaching on sopiva uuteen työtehtävään siirtyneelle siinä vaiheessa, kun on jo hetken tehnyt uutta työtä ja sen tehtävät toimintaraameineen ovat hahmottuneet. Coaching olisi oiva väline täsmäiskuihin vaativissa tehtävissä toimivalla henkilölle tilanteissa, joissa vaaditaan muutosta, konfliktoituneiden asioiden ratkaisemiin, johtamisen vahvistamista tai oman roolin selkiyttämistä.”

Kuulutko sinä tähän joukkoon? Miten sinä voisit hyötyä coachingista?

*ICF Finland ja Suomen Coaching-yhdistys organisoivat kevään 2015 aikana ’Coaching vaikuttaa’-kampanjan. Vastaajat osallistuivat kampanjaan kokeilemalla coachingia itse. Coacheina toimivat ICF:n sertifioimat ammatticoachit.