Intohimona jatkuva kehittyminen

Puhakka-9142-webOlen Pirjo Puhakka, johtotehtävissä toimivien ammatticoach sekä ammatticoachien coachingtyön ohjaaja.

Löysin coachingin useita vuosia sitten, ja innostuin heti. Coaching on erinomainen keino auttaa johtotehtävissä toimivia onnistumaan työssään ja löytämään hyvä tasapaino elämässään.

Minua ohjaa työssäni vahva usko siihen, että jokaisella on käyttämättömiä voimavaroja, ja haluan auttaa näiden voimavarojen löytämisessä ja käyttöönottamisessa. Haluan rohkaista asiakkaitani menemään oman mukavuusalueensa ulkopuolelle, koska uskon, että näin voi kehittyä eniten. Haluan myös omalta osaltani olla edistämässä kestävää kehitystä auttamalla johtotehtävissä toimivia kehittymään paremmiksi itsensä ja ihmisten johtajiksi, mistä hyötyvät sekä yksilöt että organisaatiot.

Asiakkaideni mukaan olen hyvä kuuntelija, ja osaan auttaa uusien näkökulmien havaitsemisessa ja erilaisten ratkaisuvaihtoehtojen löytämisessä. Vahvuuteni on keskittyä olennaiseen sekä kyky haastaa ja rohkaista asiakastani. Asiakkaideni mielestä työskentely kanssani on innostavaa.

Odotan coachattaviltani aitoa halua tehdä muutos omassa toiminnassaan, sekä valmiutta tehdä töitä muutoksen aikaansaamiseksi. Toimin coachina sujuvasti sekä suomen että englannin kielellä.

Minulle on myönnetty kaksi kansainvälistä coach -sertifiointia: Master Practitioner Coach (European Mentoring and Coaching Council) ja Professional Certified Coach (International Coach Federation). Valmistuin ammatticoachien ohjaajaksi (Coaching Supervisor) 2018, minkä lisäksi toimin myös ammatticoachien Mentor coachina. Olen jo vuosia ollut itse säännöllisessä Coaching Supervision -ohjauksessa, ja ohjaajani ovat olleet kansainvälisesti arvostettuja ammatticoacheja Irlannista ja Intiasta.

Oman osaamiseni jatkuva kehittäminen on minulle intohimo. Sain keväällä 2022 päätökseen Henley Business School’issa Master in Coaching and Behavioural Change -ohjelman. Lopputyössäni syvennyin yli 50 -vuotiaina yrittäjiksi ryhtyneiden yrittäjäidentiteetin muodostumiseen.

Energiaa saan päivittäisistä ulkoiluista koirani kanssa meren rannalla tai lähimetsissä. Lähellä sydäntäni ovat perheen kanssa matkustaminen, luonnossa liikkuminen, säännölliset Mindfulness -harjoitukset, lukeminen ja hyvä ruoka. Nautin vuodenajoista ja niiden tuomasta vaihtelusta elämään ja harrastuksiin. Tärkeä mielenmaisemani on edessä avautuva hiihtolatu, joka odottaa hiihtäjää.

Kuva: Anna Dammert

Ajankohtaista

Syyskuu 2022: Sain keväällä 2022 päätökseen opintoni Henley Business School’issa Master in Coaching and Behavioural Change -ohjelmassa, ja juhlalliset valmistujaiset ovat syyskuussa Henley'n kampuksella. Heinäkuu 2022: Syvensin Mentor Coach -osaamistani Tracy Sinclairin ja Hilary Oliverin johdolla VMCT Certificate - PIRJO PUHAKKA Syyskuu 2020: Aloitan kouluttajana Henley Business School'in Professional Certificate in Coaching -ohjelmassa. Tietoa ohjelmasta tästä. Kesäkuu 2020: European Mentoring and Coaching Council myönsi minulle kaksi akkreditointia: Edistyneimpien coachien akkreditointi Master Practitioner sekä coachien coachingtyön ohjaajan akkreditointi European Supervision Individual Accreditation. Marraskuu 2019: Voin tarjota asiakkailleni nyt myös Work Place Big Five -arviointia. WPB5 Profile on henkilön luontaisia toimintatapoja ja mukavuusalueita kuvaava työkalu. Se perustuu persoonallisuuden Big Five -malliin, joka on maailmalla laajimmin tutkittu ja hyväksytty tapa ihmisten välisten persoonallisuuserojen tunnistamiseen. Suoritin Strengthscope Practitioner -sertifioinnin Englannissa syyskuussa 2019, ja voin nyt tarjota asiakkailleni Strengthscope -arviointia. Strengthscope© -arviointityökalun avulla voidaan tunnistaa, mitkä ovat arvioitavan henkilön omat, huippusuoritukseen energisoivat vahvuudet. Suoritin systeemisen coachingin koulutuksen Englannissa keväällä 2019, Certificate in the Fundamentals of Systemic Coaching and Constellations, Part I and II (www.coachingconstellations.com). Sain vuoden kestävän Coaching Supervision -koulutuksen päätökseen syksyllä 2018. CSA Diploma Certificate - 2017-2018 P. Puhakka.