Intohimona jatkuva kehittyminen

Puhakka-9142-webOlen Pirjo Puhakka, kokenut johdon coach ja coachien kehittäjä. Minulla on vahva sekä teoreettinen että käytännön osaaminen coachingista, kehittymisestä ja muutoksen aikaansaamisesta. Olen suorittanut Suomessa harvinaisen coachingiin keskittyvän maisteritutkinnon, minkä lisäksi olen ammatticoachien työn ohjaamisen (Coaching Supervision) edelläkävijöitä Suomessa.

Minua ohjaa työssäni vahva usko siihen, että jokaisella on käyttämättömiä voimavaroja, ja haluan auttaa näiden voimavarojen löytämisessä ja käyttöönottamisessa. Haluan rohkaista asiakkaitani menemään oman mukavuusalueensa ulkopuolelle, koska uskon, että näin voi kehittyä eniten. Haluan myös omalta osaltani olla edistämässä kestävää kehitystä auttamalla johtotehtävissä toimivia kehittymään paremmiksi itsensä ja ihmisten johtajiksi, mistä hyötyvät sekä yksilöt että organisaatiot.

Olen coachannut satoja johtotehtävissä ja vaativissa asiantuntijatehtävissä toimivia, tukien heidän kehittymistään johtajina, auttaen heitä löytämään oman potentiaalinsa ja hyödyntämään sitä. Coaching -asiakkaita minulla on ollut yksityissektorilta, julkiselta sektorilta sekä kolmannelta sektorilta.

Olen jo vuosia tehnyt tiivistä yhteistyötä Henley Business School’in kanssa, joista viimeiset vuodet erityisesti coachingin parissa, kouluttaen uusia coacheja Henley’n kansainvälisesti arvotetussa coaching -ohjelmassa (ryhmiä Suomesta, Saksasta, Tanskasta ja Britanniasta).

Sovellan coaching -työssäni erilaisia coaching -menetelmiä joustavasti, asiakkaideni tarpeista lähtien. Käytän erityisesti mm. systeemisiä, kognitiivis-behavioristia, humanistia sekä Gestalt -lähtöisiä menetelmiä. Olen sertifioitu WorkPlaceBig5 sekä Strengthscope -arviointimenetelmien käyttäjä.

Asiakkaideni mukaan olen hyvä kuuntelija, ja osaan auttaa uusien näkökulmien havaitsemisessa ja erilaisten ratkaisuvaihtoehtojen löytämisessä. Vahvuuteni on keskittyä olennaiseen sekä kyky haastaa ja rohkaista asiakastani. Asiakkaideni mielestä työskentely kanssani on innostavaa.

Odotan coachattaviltani aitoa halua tehdä muutos omassa toiminnassaan, sekä valmiutta tehdä töitä muutoksen aikaansaamiseksi. Toimin coachina sujuvasti sekä suomen että englannin kielellä.

Minulle on myönnetty kaksi kansainvälistä coach -sertifiointia: Master Practitioner Coach (European Mentoring and Coaching Council) ja Professional Certified Coach (International Coach Federation). Koulutan uusia coacheja, minkä lisäksi toimin ammatticoachien mentorina (Coach Mentor) ja ohjaajana (Coaching Supervisor). Mentor Coachingiin olen saanut koulutuksen Tracy Sinclairin ja Hilary Oliverin johdolla, ja Coaching Supervisioniin olen kouluttautunut Coaching Supervision Academy’ssa (UK). Olen suorittanut myös ICF:n PCC Assessor -koulutuksen. Olen jo vuosia ollut itse säännöllisessä Coaching Supervision -ohjauksessa, ja ohjaajani ovat olleet kansainvälisesti arvostettuja ammatticoacheja Irlannista ja Intiasta.

Oman osaamiseni jatkuva kehittäminen on minulle intohimo. Sain keväällä 2022 päätökseen Henley Business School’issa Master in Coaching and Behavioural Change -ohjelman. Parhaillaan syvennän Relational Mindfulness -osaamistani Emma Donaldson-Fielderin johdolla.

Energiaa saan päivittäisistä ulkoiluista koirani kanssa meren rannalla tai lähimetsissä. Lähellä sydäntäni ovat perheen kanssa matkustaminen, luonnossa liikkuminen, säännölliset Mindfulness -harjoitukset, lukeminen ja hyvä ruoka. Nautin vuodenajoista ja niiden tuomasta vaihtelusta elämään ja harrastuksiin. Tärkeä mielenmaisemani on edessä avautuva hiihtolatu, joka odottaa hiihtäjää.

Kuva: Anna Dammert

Ajankohtaista

Syyskuu 2022: Sain keväällä 2022 päätökseen opintoni Henley Business School’issa Master in Coaching and Behavioural Change -ohjelmassa, ja juhlalliset valmistujaiset olivat syyskuussa Henley'n kampuksella. Heinäkuu 2022: Syvensin Mentor Coach -osaamistani Tracy Sinclairin ja Hilary Oliverin johdolla VMCT Certificate - PIRJO PUHAKKA Syyskuu 2020: Aloitan kouluttajana Henley Business School'in Professional Certificate in Coaching -ohjelmassa. Tietoa ohjelmasta tästä. Kesäkuu 2020: European Mentoring and Coaching Council myönsi minulle kaksi akkreditointia: Edistyneimpien coachien akkreditointi Master Practitioner sekä coachien coachingtyön ohjaajan akkreditointi European Supervision Individual Accreditation. Marraskuu 2019: Voin tarjota asiakkailleni nyt myös Work Place Big Five -arviointia. WPB5 Profile on henkilön luontaisia toimintatapoja ja mukavuusalueita kuvaava työkalu. Se perustuu persoonallisuuden Big Five -malliin, joka on maailmalla laajimmin tutkittu ja hyväksytty tapa ihmisten välisten persoonallisuuserojen tunnistamiseen. Suoritin Strengthscope Practitioner -sertifioinnin Englannissa syyskuussa 2019, ja voin nyt tarjota asiakkailleni Strengthscope -arviointia. Strengthscope© -arviointityökalun avulla voidaan tunnistaa, mitkä ovat arvioitavan henkilön omat, huippusuoritukseen energisoivat vahvuudet. Suoritin systeemisen coachingin koulutuksen Englannissa keväällä 2019, Certificate in the Fundamentals of Systemic Coaching and Constellations, Part I and II (www.coachingconstellations.com). Sain vuoden kestävän Coaching Supervision -koulutuksen päätökseen syksyllä 2018. CSA Diploma Certificate - 2017-2018 P. Puhakka.